Duurzame producten

Alternatieve energiebronnen; wat met duurzame producten?

De zoektocht naar bruikbare alternatieve energiebronnen roept heel wat andere vragen op. Het spreekt voor zich dat het rendement dat de energiemarkt haalt uit alternatieve energiebronnen een positief effect heeft op het klimaat, maar hoe zit het met de investeringen die samengaan met dergelijke projecten? Wordt er op grote schaal ook aandacht besteed aan het materiaal dat gebruikt wordt om alternatieve energiebronnen in te schakelen? Kortom; in welke mate wordt er bij de ontginning van alternatieve energiebronnen rekening gehouden met duurzame producten? Positivo’s beweren te pas en te onpas dat duurzame producten weinig te maken hebben met alternatieve energiebronnen, maar die gedachtegang klopt niet bepaald. De positieve effecten van een windmolenpark kunnen op korte termijn volledig teniet worden gedaan als er geen rekening wordt gehouden met duurzame producten. Heb je het in deze context over duurzame producten, dan mag je rekenen op molenwieken uit hoogwaardig gerecycleerd materiaal en spaarzame generatoren. Een aantal alternatieve energiebronnen staan open voor een samenwerkingsverband met duurzame producten, maar jammer genoeg zijn er ook slechte leerlingen in de klas; al is dat niet altijd hun schuld.

Thermische energie

Duurzame producten en thermische energie?

Alternatieve energiebronnen voorzien steeds meer en meer gezinnen van elektriciteit en warmte. Met dat in het achterhoofd is het maar een kwestie van tijd totdat energieleveranciers volop de overstap maken naar alternatieve energiebronnen. Grote spelers die inzetten op dergelijke ondernemingen erkennen het belang van duurzame producten. Duurzame producten zijn voor hen immers een waardevolle investering. Particulieren laten op dat vlak weleens steken vallen. Een van de meest voorkomende alternatieve energiebronnen thuis is thermische energie. Aan de hand van duurzame producten kan je als gezinshoofd besparen op energiekosten. Marktonderzoek toont echter aan dat gezinnen die gebruik maken van een alternatieve energiebron zoals thermische energie niet altijd optimaal besparen. De voornaamste reden? Een gebrek aan duurzame producten!

  • Vanuit het oogpunt van lagere energiekosten is het opwekken van thermische energie alleen interessant als je effectief werkt met duurzame producten. Wil je gebruik maken van de kracht van de zon om je huis van energie te voorzien, dan moet je met degelijk materiaal werken. Met andere woorden; koop goede zonnecellen en zonnepanelen. Dergelijke duurzame producten zijn inderdaad duurder, maar op termijn kan je niet anders dan besparen.

duurzame producten

De hoge kost van duurzame producten; een doorn in het oog!

De grote doorbraak van alternatieve energiebronnen in het huishouden wordt gefnuikt door de hoge prijs van de nodige duurzame producten. In het verleden opperden beleidsmakers regelmatig voor een lastenverlaging rond dergelijke duurzame producten, maar de huidige grimmige economische toestand doet zulke optimistische gedachten smelten als sneeuw voor de zon. Toch hoeft de prijs niet noodzakelijk een nadeel te zijn. Schakel je duurzame producten in om gebruik te maken van alternatieve energiebronnen, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het rendement hoger ligt dan de eigenlijke kosten. Het is dan ook bijzonder jammer dat de gemiddelde consument nog steeds denkt aan besparingen op een bijzonder korte termijn. Duurzame producten mag je gerust beschouwen als een degelijke investering; de voordelen zijn ondertussen gekend. De keuze is nu aan de consument.

Telefoons kunnen ook duurzaam zijn.

Ben je opzoek naar een duurzaam hoesje voor je telefoon? Neem dan zeker een kijkje op de volgende website: Houten telefoonhoesjes

Comments are closed.