Energieverbruik in het huishouden

Thuis in energie; energieverbruik in het huishouden!

Swingen je energiekosten de pan uit en doe je toch je best om zo energiezuinig mogelijk te leven? Dan kan het niet anders dat je een aantal aspecten uit het oog verliest. Gezinnen die vandaag hun energiekosten proberen te drukken, concentreren zich voornamelijk op details. Je energieverbruik in het huishouden naar beneden krijgen, kan via een aangepaste watertemperatuur of via een warmteregelaar voor de centrale verwarming; maar uiteindelijk scheelt dat geen al te grote knip op je energiekosten. Ben je er op gebrand om een einde te maken aan een hoog energieverbruik in het huishouden, dan kan je beter nagaan hoeveel energie je elektrische toestellen verbruiken. Toestellen zoals een afwasmachine of een microgolf zijn stille energieverslinders. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je energiekosten pijlsnel stijgen als je vaak een beroep doet op dergelijke apparaten. Het grootste probleem? Zelfs al gebruik je de meeste elektrische toestellen in huis niet, dan is het zo dat de ingebouwde slaapstand of rustmodus je energieverbruik in het huishouden de hoogte in jaagt.

energiekosten

Vermijd hoge energiekosten in het huishouden; volg deze gouden tips!

Een hoog energieverbruik in het huishouden zegt best wel wat over je manier van leven. Gezinnen met absurde energiekosten –en veel elektrische toestellen- leven vaak langs elkaar heen. Schakel al die machines uit en besteed weer wat tijd en aandacht aan elkaar! Energie besparen? Bespaar veel op je energieverbruik en kijk eens op Slimmemeter manager.nl

  • Waarom je energieverbruik in het huishouden laten bepalen door een afwasmachine als je zelf je handen kan vuil maken? Samen afwassen is een efficiënte manier om je energiekosten te doen dalen. Vergeet niet dat een afwasmachine soms verschillende uren actief blijft aan een hoog rendement.
  • Hou je wasmachine nauwlettend in de gaten! Kies voor een korter programma aan een lagere temperatuur. Kleren die niet smerig zijn, hoeven niet lang gewassen te worden. Op die manier ga je niet alleen een hoog energieverbruik in het huishouden tegen, je kleren gaan ook langer mee. Hetzelfde geldt voor je droger. Dagelijks je wasdroger gebruiken is een zekere manier om je energiekosten op peil te houden. Kies liever voor een eenvoudig droogrek of hang je kleren buiten te drogen wanneer de zon schijnt.
  • Ga je slapen? Zorg er dan zeker voor dat alle toestellen volledig uitgeschakeld zijn. Vermijd het toestel in slaapstand achter te laten. Het klinkt onbelangrijk, maar drie toestellen in slaapstand doen het energieverbruik in het huishouden al snel oplopen.

energieverbruik

Ga zelf je energiekosten na; vraag info aan je netbeheerder!

Je hebt gezinnen die voorzichtig omspringen met hun energieverbruik, en dan zijn er gezinnen die draconische maatregelen nemen. Om hoge energiekosten tegen te gaan en om zo een lager energieverbruik in het huishouden te garanderen, kan je kiezen voor een budgetmeter. Een klein toestelletje dat slechts een vooropgestelde hoeveelheid energie laat doorstromen naar je elektrische toestellen. Ben je bijna aan het maximumrendement, dan krijg je een automatische melding van je netbeheerder. Op dat moment kan je dan kiezen om nog wat zuiniger te leven, of om je hoeveelheid energie op te trekken. En jij? Hoe ben jij van plan om je energieverbruik in het huishouden binnen de perken te houden?

Comments are closed.