Energieverbruik

Denk aan je rekening; denk aan het energieverbruik!

Nu het grote publiek zich almaar meer bewust wordt van de nadelige gevolgen van de opwarming van de aarde, staan heel wat gezinnen stil bij hun eigen energieverbruik. Het valt niet te ontkennen dat de spilzieke manier waarop we met energie omgaan voor ecologische problemen zorgt; maar toch is het zo dat de meesten van ons het concept “energieverbruik” net iets vaker linken aan een hoge elektriciteitsrekening. In dat opzicht verbaast het niemand dat het modale gezin steeds zoekt naar tips om energie te besparen. Kan je door je energieverbruik te verlagen ook je steentje bijdragen tot het voortbestaan van onze planeet, dan is dat gewoon even lekker meegenomen. Op de keper beschouwd is het helemaal niet moeilijk om je energieverbruik naar beneden te krijgen. Voor je op zoek gaat naar tips om energie te besparen –en je zo hoge elektriciteitsrekeningen kan vermijden- ga je best ook even na waardoor je eigen energieverbruik bepaald wordt. Het is geen geheim dat je energieverbruik al snel daalt door je levenswijze lichtjes aan te passen. Lukt dat; dan kan je in een tweede fase je energieverbruik drastisch doen dalen door handige tips om energie te besparen toe te passen.

energieverbruik

Tips om energie te besparen; de details maken het verschil!

Last van dure energierekeningen en zoek je tips om energie te besparen? Sta dan eerst en vooral stil bij je eigen energieverbruik! Ga zo maar even na of die lange douches wel echt nodig zijn. Moet het licht blijven branden wanneer je de kamer verlaat? En waarom grijp je onmiddellijk naar de verwarming wanneer je het wat koud hebt? Een hoog energieverbruik wordt vaak veroorzaakt door zulke onoplettendheden; wees je bewust van je eigen gewoonten en voor je het weet daalt je energieverbruik al aanzienlijk! Wil je nog een stap verder gaan? Bekijk dan even wat deze tips om energie te besparen voor je kunnen doen!

  • Tips om energie te besparen kan je vinden door om je heen te kijken! Heb je een grote tuin? Hang je was dan uit om te drogen! Een droogtrommel is een heuse energieslokop!
  • Verlaag je energieverbruik door elektronische toestellen consequent helemaal uit te schakelen. Laat je niet misleiden door de slaapstand! Zelfs in “rust” blijft het energieverbruik van bepaalde toestellen erg hoog!
  • Probeer wat meer gebruik te maken van passieve vormen van energie. Verlaag je energieverbruik door je woning structureel aan te passen en door gebruik te maken van thermische energie!

energieverbruik

Tips om energie te besparen; de aanhouder wint!

Ongeacht je motieven om je energieverbruik aan banden te leggen; tips om energie te sparen komen niet alleen jezelf, maar ook je onmiddellijke omgeving ten goede. Let wel; tips om energie te besparen kan je best zien als een aanvalsplan op lange termijn. Je energieverbruik daalt niet als je enkel vandaag de verwarming een aantal graden naar beneden doet. Wil je daadwerkelijk je energieverbruik naar beneden krijgen? Zet je dan in en ga voor een aantal kleine tips om energie te besparen die je dag in dag uit toepast!

Comments are closed.