Gemiddeld energieverbruik

Op de hoogte van je gemiddeld energieverbruik? Leer nu je energieverbruik berekenen!

Behoor jij tot een van die vele Nederlandse gezinnen waar het gemiddeld energieverbruik wat hoger ligt dan normaal? Dat is uiteraard geen reden tot paniek, maar een hoog gemiddeld energieverbruik staat rechtstreeks in verband met hoge elektriciteitsrekeningen. Met andere woorden; slaag je erin om je gemiddeld energieverbruik aan banden te leggen, dan kan je een flinke hap afknauwen van je energierekeningen. De makkelijkste manier om je een betere kijk op je gemiddeld energieverbruik te geven is door natuurlijk even stil te staan bij de eigenlijke manier waarop jij en je gezin met energie omspringen. Een gemiddeld energieverbruik dat wat hoger ligt kan je –in de regel- makkelijk tegengaan. Vaak is het voldoende om een aantal kleine aanpassingen aan je levenswijze door te voeren. Bekijk je deze kwestie echter vanuit een cijfermatige hoek, dan is het interessant om effectief je energieverbruik te berekenen. Je energieverbruik berekenen kan je immers leren! Benieuwd hoe je dat precies doet?

energieverbruik

Leg je gemiddeld energieverbruik aan banden; je energieverbruik berekenen kan vandaag nog!

Je energieverbruik berekenen om zo wat uit te sparen komt snel krenterig over, maar laat je echter niets wijsmaken! Een lager gemiddeld energieverbruik is een droom die over heel Nederland wordt nagejaagd. Immers; een lager gemiddeld energieverbruik betekent niet alleen dat je wat extra budget hebt aan het einde van de maand, maar dat je ook direct bijdraagt aan de gezondheid van onze planeet. Met andere woorden; je eigen energieverbruik berekenen kent alleen maar voordelen! Ga je zelf je energieverbruik berekenen? Bekijk dan zeker de onderstaande tips!

  • Je gemiddeld energieverbruik wordt grofweg bepaald door twee grote factoren. Enerzijds de manier waarop je omgaat met energieverbruikers zoals verlichting en verwarming; anders het energieverbruik van de elektrische toestellen die je in huis hebt.
  • Wil je geld besparen door je energieverbruik te berekenen? Start dan met het gemiddeld energieverbruik van de toestellen die je in huis hebt. Loop even langs bij je energieleverancier en haal een energiemeter in huis. Met een energiemeter kan je in een handomdraai nagaan wat het gemiddeld energieverbruik is van je televisietoestel of je oven.
  • Wil je liever je algemeen energieverbruik berekenen? Hou dan nauwlettend je elektriciteits- of aardgasmeter in de gaten voor een bepaalde periode. Als je erg precies wilt zijn, mag je ook je watermeter niet vergeten! Aan de hand van de cijfers die je op zulke toestellen kan aflezen, kan je makkelijk je energieverbruik bereken! Ga even na wat de prijs is per verbruikte eenheid en breng dat in verband met je waarnemingsperiode!

gemiddeld energieverbruik

Een lagere energieverbruik? Zet je leverancier onder druk!

Geen zin om zelf je energieverbruik te berekenen? Via de website van je energieleverancier kan je aan de hand van een aantal vraagjes snel tot een algemeen beeld komen van je gemiddeld energieverbruik. Heb je een hoog algemeen energieverbruik en wil je toch niet meer betalen? Ga een dialoog aan met je leverancier en vermeld dat stijgende prijzen een reden zijn om een andere leverancier onder de arm te nemen. Vergeet niet; de wereld is aan de durvers!

Comments are closed.