Nieuwe energie

Actuele vormen van nieuwe energie; samen voor een betere toekomst!

Het gebruik van duurzame energie-opwekkers is langzaam maar zeker aan een indrukwekkende opmars bezig. De redenen zijn legio; investeren in groene en duurzame energie is meteen investeren in schone energie. Het behoeft dan ook weinig uitleg dat de huidige vormen van schone energie bepalend zullen zijn voor onze toekomst. Met dat in het achterhoofd oefent de groene lobby ernstige druk uit op beleidsmakers om te blijven vechten voor de implementatie van zulke vormen van “nieuwe energie” in het straatbeeld. De term “nieuwe energie” dekt in dit geval een dubbele lading. Enerzijds gaat het om gekende vormen van schone energie zoals water- en windenergie; duurzame energiebronnen die al even meedraaien. En toch; anderzijds is het erg belangrijk om zulke traditionele en natuurlijke energie-opwekkers toch samen te brengen onder de noemer “nieuwe energie”. Vergeet niet dat de consument dergelijke vormen van schone energie nu pas ten volle ontdekt.

nieuwe energie

Los daarvan zijn er natuurlijk heel wat andere vormen van nieuwe energie; alternatieve bronnen van schone energie die in allerhande practica en laboratoria worden ontworpen. Denk zo maar aan het baanberekende werk dat de ingenieurs van Tesla leveren. Als autoproducent werkt Tesla uitsluitend met vormen van schone en nieuwe energie. Het is dan ook geen wonder dat Tesla de enige autobouwer is die vooruitgang boekt met nieuwe energie.

Nieuwe energie + schone energie = duurzame energie?

Hoe indrukwekkend bepaalde vormen van nieuwe energie mogen zijn; op grote schaal is het gebruik enkel zinvol wanneer het gaat om duurzame energie. Het voorbeeld bij uitstek? Palmolie. Op het zuidelijk halfrond wordt palmolie massaal gebruikt als alternatieve energievorm. Wetenschappers geven aan dat palmolie niet alleen zorgt voor schone energie; het gaat ook om een vorm van nieuwe energie. Klinkt goed, niet? Toch schuilt er een addertje onder het gras. De planten die gebruikt worden om een dergelijke vorm van nieuwe energie te produceren, moeten telkens opnieuw en opnieuw worden gebruikt. Dat betekent dat het gaat om een hernieuwbare vorm van energie, maar duurzaam kan je palmolie niet bepaald noemen. Bovendien toont nieuw onderzoek aan dat palmolie toch niet zo een schone energievorm is. Het vervuilende aspect van het productieproces werd in het verleden weleens schromelijk onderschat.

nieuwe energie

Nood aan nieuwe energie? Kijk naar het verleden!

De meest betrouwbare vormen van nieuwe energie lijken al even mee te draaien. Ga je op zoek naar vormen van schone energie die je thuis zonder al te veel moeite kan inzetten, dan ben je het beste af met de huidige vormen van “nieuwe energie”.

  • Je kan makkelijk je elektriciteitsrekening drukken door handig om te springen met zonnepanelen. Afhankelijk van je woonplek mag je voor een dergelijke vorm van nieuwe energie zelfs een fikse toelage verwachten.
  • Wil je zelf niet je handen uit je mouwen steken om voordeel te halen uit schone energie? Bekijk dan al de vormen van nieuwe energie die aangeboden worden door je energieleverancier. In het verleden was het zo dat schone energie niet meteen een optie was, maar dankzij de aandacht die vandaag uitgaat naar “nieuwe energie” lijken de meeste leveranciers hun aanbod te verruimen.
Comments are closed.