Windmolen maken

Zelf een windmolen maken; neem vandaag nog afscheid van het energienetwerk!

Kost je energieleverancier je handenvol geld en ben je op zoek naar een eenvoudige manier om de vervelende randvoorwaarden van het energienetwerk achter je te laten? Dan is zelf een windmolen maken ongetwijfeld wat voor jou! Zelf een windmolen maken is immers een betrouwbare manier om je woning eigenhandig van energie te voorzien. Zo kan je niet alleen met opgegeven hoofd afscheid nemen van je energieleverancier; je gebruikt op de koop toe ook andere soorten energie dan de traditionele, vervuilende energiebronnen.

Consumentenmagazines en trendwatchers merken op dat het laatste decennium de vraag naar doe-het-zelfpakketten voor windmolens een enorme stijging kende. Nu het grote publiek zich langzaam maar zeker bewust wordt van de voordelen van een energieonafhankelijk leven, lijkt je eigen windmolen maken meer dan ooit een elegante oplossing. De strijd die milieuorganisaties al even voeren om over te stappen naar andere soorten energie lijkt eindelijk gehoor te krijgen. In Europa kijken milieubewuste beleidsmakers de toekomst dan ook rooskleurig toe; naast windenergie lijken ook andere duurzame soorten energie eindelijk meer aandacht te krijgen!

zelf windmolen maken

Zelf een windmolen maken; een klein project voor een groot rendement!

Een windmolen maken betekent niet dat je meteen een grootschalig project moet opstarten om een heus windmolenpark van de grond te krijgen. Wil je gebruik maken van andere soorten energie dan de bronnen die aangeboden worden door de traditionele kanalen, dan beschouw je een windmolen maken dan ook best als een individueel project dat vooral een vooropgesteld rendement moet halen.

  • Zelf een windmolen maken doe je best via eenvoudige bouwpakketten die je in kluscentra kan oppikken. De molens die je in huis haalt, zijn eenvoudige bouwsels die je zonder al te veel technische kennis in elkaar kan zetten. Heb je wel wat meer kluservaring, dan is er niets dat je tegenhoudt om helemaal zelf een windmolen te maken. Gebruik maken van alternatieve soorten energie heeft bovendien een viraal effect. Voor je het weet gaan je buren ook zelf een windmolen maken!
  • Is een windmolen maken toch net wat te moeilijk? Ga dan na welke andere soorten energie je kan inschakelen om je elektriciteitsrekening te drukken. Naast windenergie kan je makkelijk gebruik maken van andere soorten energie om een passief energiebeleid bij je thuis op te starten. Ga zo maar eens na wat de voordelen van thermische energie voor jou kunnen zijn.

windmolen maken

Andere soorten energie; Europa wordt wakker!

De vraag van consumenten naar andere soorten energie begint ook een weerklank te krijgen op het beschikbare energieaanbod. In Nederland en Belgiƫ kan je zo al kiezen voor een aantal groene energieleveranciers; bedrijven die instaan voor de productie van andere soorten energie. Voor heel wat gezinnen lijkt zelf een windmolen maken misschien een wat radicale oplossing. Toegegeven; een windmolen maken is niet spek voor ieders bek, maar de boodschap achter het project is dermate belangrijker. Kiezen voor andere soorten energie staat gelijk aan een betere toekomst; ongeacht het feit of je nou wel of niet droomt van zelf windmolens maken.

Comments are closed.